Huwelijks reportage bij avond licht !

Huwelijks reportage bij avond licht !

 

Een huwelijks reportage in het avondlicht op de grachten van Amsterdam

Vorig jaar tijdens een fashion reportage in Utrecht met Jeandre zag ik dat fotografen in avond best mooi kan zijn maar desondanks  niet veel wordt gedaan.
Het was Brett Floris (een bekende huwelijks fotograaf uit USA)  die in een workshop vertelde dat dit ook mogelijk is met een bruidspaar.
Hier in Nederland wordt dit niet vaak gedaan omdat het in de zomer lang licht is buiten en het bruidspaar druk is met de feestavond.
Er kiezen echter steeds meer bruidsparen voor een fotoshoot die los staat van de huwelijksdag zelf.
En dat is waar dit uiterst geschikt voor is, een gestylde shoot met even iets meer tijd voor de shoot dan op de huwelijksdag zelf.

Jeandre

Foto met Jeandre Simone in 2015 Utrecht

De magere brug

Gisteren was het dus zover, met een heel team Modellen Robijn Suasso en Thomas Diekmann, Visagie door Yachar Dabboussi ,Haarstyling door Marleen van Katwijk en Assistent fotograaf Charissa Penners
Toen ik tegen het team vertelde dat ik opzoek zou gaan naar een locatie in de buurt van de Magere Brug in Amsterdam voor de visagie en haarstyling.
Was het een gelukje dat Robijn vertelde dat haar oom daar dichtbij woont, even navragen en ja we waren welkom bij hem thuis.
De oom van Robijn is meubel stoffeerder en woont in een woning waarvan je direct kan zien dat het werk zijn leven is.
We zijn daar echt super gastvrij ontvangen.

amsterdam

De Magere Burg te Amsterdam

De shoot

Visagie en haarstyling klaar, tijd om naar buiten te gaan!
Na  20 minuten shooten begon het te regenen , het was voorspeld maar naar onze mening kwam het iets te vroeg aan.
Dus…snel weer bij Oom naar binnen, in afwachting van iets beter weer zijn we op zolder beland , een heerlijk authentieke ruimte waar we ook een aantal foto’ hebben gemaakt.
Na een uurtje binnen shooten was het weer tijd om naar buiten te gaan , de regen was iets minder en volgens buitenradar zouden we 30min de tijd hebben.
Het voordeel van regen bij avondlicht is dat de straten as een spiegel werken, een erg mooi effect.

_e5a9402

Een voorproefje van de gemaakte foto’s